Het voorkomt fouten en geeft inzicht

De volledigheid van onze facturatie kunnen we nu steeds meer borgen met Floritrack. Wematrans heeft nooit met getekende pakbonnen gewerkt. Wij willen aan de hand van een scan van de transportbegeleidingsbrief aantonen dat wij een opdracht hebben uitgevoerd. Door Floritrack te koppelen aan ons transportmanagement systeem kunnen we met zekerheid vaststellen dat de werkzaamheden zijn uitgevoerd en dat er een volledige en juiste factuur gestuurd kan worden. Floritrack is dus voor ons een digitale pakbon.

Onno Corsten - Wematrans

Daarnaast vraagt de markt om track & trace. Klanten willen weten waar de gekochte producten zich in de keten bevinden. Heel handig voor het maken van een planning voor productielijnen of inzichtelijk hebben of je aangekochte producten geleverd zijn.

"Het liefste heb je dat natuurlijk helemaal voor jezelf om je te kunnen onderscheiden van je concurrent."

Track en trace is natuurlijk tweezijdig. Aan de ene kant bedien je de klant ermee. En aan de andere kant bedienen we natuurlijk ook onszelf ermee. Met track & trace kunnen we ons logistieke proces beter en met minder fouten uitvoeren. Het voorkomt fouten en mochten er toch producten zoekraken dan kunnen wij die veel sneller terug vinden en alsnog afleveren bij de klant. Met track & trace verminderen we het aantal fouten in het proces en is een eventueel probleem veel sneller verholpen.

Onno Corsten, Wematrans